dijous, 14 de febrer de 2008

Post #6: Fem-los fora!


Avui les JERC hem fet pública a la premsa la campanya gràfica i publicitària que presentem per les eleccions del 9 de març, i que suposa el meu debut seriós com a cartellista amb aquest d'aquí sobre.

Per si algú li sona, està inspirat en un cartell soviètic dels anys 20 d'Aleksandr Rodchenko (Lengiz) que podeu trobar aquí, i que a diferència del primer, que tenia per objectiu promocionar la lectura, aquest recorda que a Espanya no hi fem res, i menys essent representats per pallassos com els d'aquí sobre, hereus del franquisme, vividors, representants d'institucions antidemocràtiques, medievals, caduques dins una Europa moderna, i sobretot, garants de que Espanya serà una o no serà, cosa que mai acceptarem.

Espero que us agradi a vosaltres, lectors, perquè als mitjans que n'han fet ressò, sobretot els de Mórdor, no els ha fet massa gràcia. Us en deixo un recull, més o menys simpàtic:

- ABC
- Diari de Sevilla (si, si!)
- Diario Ibérico
- e-notícies
- El Pais
- La Vanguardia

Els comentaris, en general, són força hilarants si us hi fixeu. Visca la terra lliure!!!!

6 comentaris:

Gerard Coca ha dit...

És un gran cartell, estem rebent moltes felicitacions (excepte dels fatxes jeje) així que pots estar molt content de la feina feta, moltes gràcies! ...i a quí els hi piqui que es rasquin ;)

Toni Jover ha dit...

Gràcies Gerard! És gratificant veure com s'emprenyen, però més gratificant seria que la gent obrís els ulls i deixés de defensar els Borbons... sembla mentida que encara els puguin justificar.

Aquesta setmana em vaig quedar amb ganes d'anar a la presentació del llibre "Repressió borbònica i resistència catalana (1714-1736)", d'Antonio Muñoz i Josep Catà, de segur que seria ben interessant conèixer aquesta compilació dels repetits i documentats intents de genocidi del poble de català a mans dels avantpassats dels "estimats" monarques.
Salut!

Anònim ha dit...

Ja poden dir el que vulguin. El cartell és molt bó, com molt bé et diu el Gerard Coca i si ho diu el " jefe " ja pots estar ben content. A més, el més important és que s'ha fet ressò a tot espanya i ja és un gran pas.

T'has llegit els comentaris que la gent escriu sota la noticia? N'hi ha per tots els colors. Però per mi el més important és que la gent en parla... sigui per bó o dolent, la gent ens coneix i estem a l'ordre del dia!!

Visca el teu cartell!!!

Toni Jover ha dit...

Gràcies Elisabet! doncs m'he llegit uns quants comentaris (bé, ho vaig fer el dia que vaig penjar el post) i hi ha tants disbarats que opto per riure, que es més sa.
Per desgràcia, molts d'aquells que tenen una opinió política poc formada tendeixen a fer raonaments de nens de parvulari amb un toc més aviat visceral que cau d'incoherència pel seu propi pes.
És una llàstima que alguna gent, per molt bons i irrefutables que siguin els nostres arguments, mai els podrem -ja no dic convèncer- ni tan sols fer-los raonar!

Xavi ha dit...

El cartell és molt maco, però ho sento, aquest cop no votaré Esquerra. Ho vaig fer a les passades eleccions i m'ha decepcionat profundament. Aquest cop votaré en blanc, o bé directament m'abstindré, ja que avui l'enquesta del CEO deien que podria pujar com l'espuma.

Toni Jover ha dit...

Xmetralla, home, lamento que diguis això. Desconec si estàs parlant de l'actuació al Parlament de Catalunya o bé al Congreso de l'Estat veí, però si suposem que és aquest segon, considerant que es tracta de les eleccions generals, haig de discrepar.
L'acció de govern, per un grup tan petit, ha estat molt sòlida, tan sòlida com pot estar una política feta des de territori enemic, i per -entre d'altres- dues diputades joveníssimes de les JERC que han posat temes sobre la taula que han encès la caverna reaccionària.

No, em sap greu, no han aconseguit la independència així, però si que han forçat l'esquerra espanyola tant com era possible. Si volem la independència ens hem de posar d'acord aquí, perquè com deia en Puigcercós, "sempre serà un acte unilateral", i com deia en Ridao, "la legalitat ja la trobarem un cop siguem independents".
Si vols en parlem. Salut!