dimarts, 26 de febrer de 2008

Post #8: Lliçons de vegueria?

Avui toca política! Llegia a l'AVUI (valgui la redundància) allò que tots imaginem, i m'atreviria a dir sabem, perquè tenim ulls a la cara i estem farts de que ens enganyin: "El PSC alliçona els alcaldes contra la Vegueria Penedès". Vegeu l'article en pdf aquí. El titular en si ja és sorprenent! Anem per passos:

1- PSC, inicials que responen a Partit dels Socialistes de Catalunya:

1.1- PARTIT, en el sentit més pejoratiu de la paraula, que fàcilment podria ésser substituït per la paraula "banda" o "màfia" degut a la seva verticalitat dalt-baix en la presa de decisions, amb mà de ferro, oligàrquic, ètnic fins i tot m'atreviria a dir, i que en el cas del PSC també podria denominar-se "lloc on endollar el cunyat i la tieta" o més breument "plaga de llagostes".

1.2- SOCIALISTA (dels socialistes)...aquí s'obre tot un debat! Com entendre en socialisme en ple segle XXI i en un estat que malgrat ésser governat per l'esmentat partit, dista molt de posseïr un model econòmic socialista, i menys comunista, és certament complex. Però el més curiós de tot plegat és que la seva interpretació també varia en el si del mateix PSC. Tal i com em comentava una militant, hi ha des de marxistes-leninistes (oh!) fins a progres desideologitzats, cosa que deu ser la raó per la qual es manté la S de les sigles però no s'entra en la seva concreció.

1.3- De CATALUNYA! Aha, si... és una delegació territorial del PSOE? és una sucursal? si no fos perquè l'estructura de partit és monstruosa i l'analogia naixeria coixa, diria que té de català el que té un "xiringuito". Per ser "de Catalunya" què cal? Que els seus militants siguin catalans? No, sembla que no cal, perquè és bàsicament un partit ètnic castellà. Que defensin els interessos de Catalunya? No, tampoc és necessari perquè no ho fan en absolut, només defensen el seu electorat legionari i la seva pertinença fidel a l'estat espanyol. Llavors, que és això de "de Catalunya"? Massa ambigüitat en 3 lletres oi? sembla mentida...


2 - ALLIÇONA. Tercera persona del singular del verb "alliçonar". Segons l'Enciclopèdia Catalana: "v. tr. Instruir (algú) en una matèria". Cal que els alcaldes rebin lliçons? Això vol dir que els manca formació, coneixements o, siguem realistes, ARGUMENTS per donar als seus potencials votants. I sobre quin tema? Efectivament, sobre com ensorrar el projecte de creació de l'àmbit funcional territorial (AFT o, dit ras i curt, les cames que faran caminar la Vegueria Penedès, és a dir, una de les seves expressions pràctiques a nivell com a mínim organitzatiu/administratiu).
Efectivament, als alcaldes de Vilafranca, Vilanova, Gelida i Sitges tenen problemes per fer entendre als seus acòlits i els que no ho són (com que aquests darrers no veuen un duro del partit -i ja és extrany- tenen un pensament autònom i crític més desenvolupat que els primers) que la Vegueria Penedès no serveis per res, que és dolenta, que no ens convé. I és clar, costa d'argumentar una cosa així!

Atenció, per què per dur a terme aquesta tasca quasi impossible, que vindria a ser una mena de 1 + 1= 3, els senyors del PSC han desplaçat a totes les patums (perdoneu berguedans) de la lògia cap a la sala de reunions: Amb el numero u, Nadal! Amb el número dos, Corbacho! Amb el numero tres Labandera! I a la defensa amb el número 4, Arcarons. Quin quartet!!
Però és clar, per molta voluntat que hi posin els números no surten, per això han de defensar a ultrança el nombre màgic, el SET, com si fos un text bíblic. Set vegueries (i perquè no vuit?), i set anys i no més els que haurien de governar Catalunya si les coses fossin com toca i la gent se n'adonés de com en són aquesta gent de manipuladors. Amb els seus trucs de màgia potser enganyaran els seus votants, però i la resta? A mi, ni als penedesencs, no ens la foten! VOLEM VEGUERIA PENEDÈS!