dijous, 22 d’octubre de 2009

Post #17: The Big Picture

.Ballarines del Ballet Nacional de la Xina interpretant una obra patriòtica-comunista


Avui trencaré el silenci d'aquest espai per presentar-vos -si és que no el coneixeu ja- un bon exemple de fotoperiodisme modern, precisament quant ens aquests darrers temps corren les veus de la crisi del sector. Té format de fotobloc, i és The Big Picture, allotjat al diari Boston Globe. Es publiquen diverses entrades per setmana que consten bàsicament d'una trentena o quarantena d'excel·lents fotografies sobre temàtiques d'actualitat, o històries més aviat desconegudes, principalment geopolítiques.

A diferència d'altres publicacions, en què una llarga crònica d'actualitat és acompanyada per algunes fotografies que la il·lustren, en aquest cas els cronistes són els fotògrafs i l'encarregat de triar-les -Alan Taylor-, ja que el text no excedeix les 5 línies per cada peu de pàgina. Ara bé, la qualitat fa vàlid el refrany que "una imatge val més que mil paraules". Les fonts, principalment, les grans agències: AP, Reuters i Getty Images, però també fotògrafs professionals que en cedeixen la llicència.

Feu-hi una ullada, no us deixarà indiferent. En el moment de publicar aquesta entrada, el reportatge de portada il·lustra amb cruesa les conclusions del darrer informe de nacions Unides sobre les drogues al món, però la imatge que annexo en aquest post -per exemple- pertany a un article sobre el seixantè aniversari de la República Popular de la Xina que actualment té prop de 1400 comentaris.

Salut!

Fotografia: REUTERS / Jason Lee

2 comentaris:

Pere Sàbat ha dit...

El perodisme continuament s'ha d'anar reinventant i adaptant als nous temps, i més en un moment de globalització on l'obtenció d'informació és realtivament fàcil. Així que renovar-se o morir. S'ha d'anar cap a l'excel.lència i cap a l'originalitat, aquell valor o acció que et fa diferent dels altres.

Toni Jover ha dit...

Això diuen